We worden met z’n allen ouder en willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De woning en de buurt zijn vaak vertrouwd voor u. U kent de buren, de weg naar de winkels en andere voorzieningen.

Ouderdom komt met gebreken

Ouder worden wil iedereen, oud voelen wil niemand. Ouder worden betekent vaak dat er gebreken komen. Het lopen gaat moeilijker. U hoort minder goed. U ziet slechter. Uw geheugen laat u wel eens in de steek.

Hulpmiddelen gebruiken

Het is dan prettig om met hulpmiddelen de dingen te kunnen blijven doen, die u fijn vindt. Als we slechter gaan zien, schaffen we een bril aan. Een hoorapparaat is alweer een grotere stap. Maar als we vaak de medicijnen vergeten, denken we er niet aan om een apparaat aan te schaffen die ons helpt herinneren de medicijnen in te nemen. Toch zijn er veel mogelijkheden om u te ondersteunen bij het langer zelfstandig wonen.

Oefenen met hulpmiddelen

In Buurtcentrum Maarswold aan de Utrechtselaan 138 komt middels ZorgThuis een demonstratiewoning met allerlei technologische hulpmiddelen. U kunt hier vanaf 27 september terecht om deze hulpmiddelen te bekijken en er mee te oefenen. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd en komt er een spreekuur van de wijkverpleegkundigen van Meander en Tinten Welstad.

Het ZorgThuis

De demonstratiewoning noemen wij het ZorgThuis en is een initiatief van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal,Zorggroep Meander, Tinten Welstad en vele andere partners.